Ludzie z Branży

2019-04-10 17:02:08 (2019-04-10 17:02:08)

Arkadiusz Kazana objął stanowisko Dyrektora Finansowego FBSerwis

Z dniem 29 marca br. nastąpiła zmiana na stanowisku Dyrektora Finansowego FBSerwis SA. Po prawie 5 latach pracy Michał Parafiniuk zrezygnował ze wszystkich funkcji pełnionych w Grupie FBSerwis, a zastąpił go Arkadiusz Kazana, który dołączył do FBSerwis pod koniec marca br.

Arkadiusz Kazana jest menedżerem finansowym z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym, zdobytym w polskich i zagranicznych grupach kapitałowych z branży motoryzacyjnej, chemicznej i odpadowej. Przez ostatnie 3 lata pracował w firmie działającej na rynku usług środowiskowych i energii odnawialnej, jako Dyrektor Finansowy i Członek Zarządu.

Wraz z odejściem, Michał Parafiniuk przestał pełnić funkcję Członka Zarządu FBSerwis SA. Aktualnie w zarządzie spółki zasiadają: Artur Pielech (Prezes Zarządu), Wojciech Smołka (Wiceprezes Zarządu), Iwona Frączkowska (Dyrektor ds. Personalnych) oraz Karolina Szymczak (Dyrektor Działu Prawnego).
„Chciałbym podziękować Michałowi za 4 i pół roku udanej współpracy, ogromne zaangażowanie oraz znaczący wkład w rozwój i budowanie sukcesu Grupy FBSerwis.

Życzę mu powodzenia w jego dalszej karierze” – komentuje Artur Pielech, Prezes Zarządu FBSerwis SA.
Grupa FBSerwis zamknęła 2018 rok z najlepszymi wynikami od początku swojej działalności, odnotowując wzrost przychodów ze sprzedaży na poziomie prawie 40% względem poprzedniego roku przy utrzymaniu wysokiej rentowności. Rezultaty osiągnięte w 2018 roku sprawiły, że pomimo wysokich kosztów finansowych, związanych z długiem zaciągniętym u udziałowców na potrzeby zakupu spółek, Grupa FBSerwis po raz pierwszy odnotowała zysk brutto.

Źródło:

FBSerwis

GeneralniWykonawcy.pl, Copyright 2015-2017 FUNDACJA PRAW BUDOWLAŃCA, All rights reserved. ©

FUNDACJA PRAW BUDOWLAŃCA, ul. Gwiaździsta 62/12/2, 53-413 Wrocław, KRS 0000469943, NIP 897-179-15-63, REGON 022191715

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz